Θέρμανση

  1. Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

    • Τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπεδιας θέρμανσης είναι η οικονομία καυσίμου, η ομοιόμορφη και σταθερή θερμοκρασία της κατοικίας αλλά και η παντελής απουσία σωμάτων καλοριφέρ.
    • Η ενδοδαπεδια επιβάλλει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά τα υλικά και τον τρόπο εφαρμογής των δαπέδων, της διάστρωσης των σωληνώσεων ύδρευσης-αποχέτευσης όπως και την χρήση χαλιών.

    Σε γενικές γραμμές η ενδοδαπεδια θέρμανση έχει το χαρακτηριστικό του ετεροχρονισμού κατά το ανάμα και το σβήσιμο και κυρίως συνίσταται σε μεγάλες κατοικίες σε ψυχρά κλίματα.

  2. Μπορώ να εγκαταστήσω καλοριφέρ σε έτοιμο σπίτι;

    Ναι μπορώ. Με την παραδοχή ότι σε κάποια σημεία θα έχω εμφανείς σωληνώσεις στο ύψος του σοβατεπί. Μπορεί να γίνει εγκατάσταση με επιτοιχείο λέβητα φυσικού αεριού αν περνάει δίκτυο από την κατοικία η να κατασκευαστεί λεβητοστάσιο πετρελαίου αν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για λεβητοστάσιο-δεξαμενή.

  3. Το νοθευμένο πετρέλαιο θέρμανσης τι προβλήματα δημιουργεί;

    • Χαμηλότερη απόδοση του καυστήρα
    • Φθορές σε μέρη του καυστήρα και της καπνοδόχου από τα προϊόντα καύσης των αυξημένων θειούχων οργανικών ενώσεων
    • Κάλυψη του εσωτερικού τμήματος της καπνοδόχου με προϊόντα ατελούς
    • καύσης του πιο δύσκαυστου πετρελαίου ναυτιλίας (μάκα)
    • Αύξηση της κάπνας στην έξοδο της καπνοδόχου (μαύρισμα της ταράτσας κτλ.).
  4. Τι πρέπει να προσέχω στην αγορά πετρελαίου;

    1. Να συγκρίνεις, μετά από έρευνα ή ενημέρωση, τις τιμές
    2. Να προσέχεις το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό. Το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου.
    3. Να καταγράφεις οι ίδιοι την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στην δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.
    4. Να μην εμπιστεύεσαι το μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιείς το δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο. Δηλ. να γνωρίζουν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν τις διαστάσεις της δεξαμενής τους. Π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 1,5 μέτρο, πλάτος ένα μέτρο και ύψος ένα μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 1,5 κυβικό μέτρο (1,5x1x1=1,5) ή 1500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 15 λίτρα (1500:100=15).
    5. Να μετράς την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν πρώτα παρέλθει 5-6 λεπτά.
    6. Να πληρώνεις εφόσον αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής-πληρωμής το ύψος που μετρήθηκε πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: info@koubarakis.gr
Δ/νση: Π. Ράλλη 231, 184 50 Νίκαια
Τηλ.: 210 4932115 - 2104904813, Fax: 210 4905617

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη 09:00 - 15:00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:00 - 20:00
Σάββατο 09:00 - 14:00