Form-button
Page-img

DAIKIN VRV IV TOTAL SOLUTION

 

To 2012 ήταν μία χρονιά ορόσημο για την Daikin καθώς με τη συμπλήρωση 30 ετών από την πρώτη σειρά VRV

παρουσιάζει το VRV IV το οποίο θα επαναπροσδιορίσει την αγορά των συστημάτων μεταβλητού ψυκτικού όγκου εισάγοντας νέες έννοιες όπως αυτή της συνεχόμενης θέρμανσης (continuous heating) και της μεταβλητής θερμοκρασία ψυκτικού μέσου (VRT) σε συνδυασμό με την σημαντική βελτίωση στον εποχιακό πλέον βαθμό απόδοσης.

Η νέα γενιά VRV IV έχει καινοτόμες τεχνολογίες και πλεονεκτήματα για κάθε εμπλεκόμενο. Υψηλή εποχιακή απόδοση και χαμηλό κόστος λειτουργίας για τους ιδιοκτήτες, υψηλές συνθήκες άνεσης για τους χρήστες και απλοποίηση της εγκατάστασης για τους τεχνικούς.

 

Η νέα γενιά VRV IV ενσωματώνει τρεις καινοτόμες τεχνολογίες.

 

1. Συνεχόμενη θέρμανση. Η μοναδική τεχνολογία συνεχόμενης θέρμανσης που προσφέρει η νέα γενιά, κάνει το VRV την πλέον αξιόπιστη εναλλακτική λύση θέρμανσης.  Μέχρι σήμερα οι αντλίες θερμότητας ξεπαγώνουν τον εναλλάκτηστην εξωτερική μονάδα (συμπυκνωτής) παίρνοντας θερμότητα από  τις εσωτερικές μονάδες (εξατμιστής).γυρνώντας σε ψύξη χωρίς να λειτουργούν οι ανεμιστήρες των εσωτερικών μονάδων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Η νέα γενιά VRV IV έχει έναν συσσωρευτή θερμότητας, ο οποίος περιέχει ένα υλικό υψηλής  θερμοχωρητικότητας που παρέχει θερμότητα για να ξεπαγώσει τον εναλλάκτη της εξωτερικής μονάδας ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει και στέλνει ένα ποσοστό θερμότητας και στις εσωτερικές μονάδες

 

2. Μεταβλητή θερμοκρασία ψυκτικού μέσου. Η θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου προσαρμόζεται αυτόματα στις εκάστοτε ανάγκες του κτιρίου και της εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας υψηλή εποχιακή απόδοση και άνεση. Με την νέα αυτή τεχνολογία μεταβάλλεται η θερμοκρασία εκτόνωσης του ψυκτικού υγρού μεταξύ 5 και 11 οC αντί των 7 οC. Η υψηλότερη θερμοκρασία εκτόνωσης στην λειτουργία της ψύξης παράδειγμα αποφέρει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και λιγότερη αφύγρανση.

 

3. VRV configurator. Το λογισμικό παραμετροποίησης και εξατομίκευσης του νέου VRV, επιτρέπει την απλοποίηση της εκκίνησης, μέσω πλέον γραφικού περιβάλλοντος. Επίσης η νέα οθόνη 7 ψηφίων επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διάγνωση καθώς και την επιλογή βασικών λειτουργιών. Εκτός από τις παραπάνω βασικές τεχνολογίες, το VRV IV ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων κλιματισμού και θέρμανσης. Πιο συγκεκριμένα:

 

Νέος Intelligent touch manager ελεγκτής με πρόσθετες λειτουργίες και σχεδιασμό που επιτρέπουν την έξυπνη διαχείριση ενέργειας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κτιρίου.

Νέο υδροδοχείο χαμηλών θερμοκρασιών για θέρμανση χώρου με υψηλή απόδοση.

 

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το VRV προσφέρει απόλυτο έλεγχο ώστε να μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική ισορροπία θερμοκρασίας, κυκλοφορίας καθαρού αέρα και υγρασίας. Η δυνατότητα ελέγχου ανά επιμέρους ζώνες σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίζετε ξεχωριστά την θέρμανση , το κλιματισμό και τον εξαερισμό σε κάθε δωμάτιο και να διαχειρίζεστε έξυπνα την κατανάλωση ενέργειας.

Χάρη στον σπονδυλωτό σχεδιασμό του VRV και το προηγμένο λογισμικό επιλογής, μπορείτε να επιλέξετε τον καταλληλότερο συνδυασμό μονάδων και προαιρετικών στοιχείων για τις ανάγκες της εγκατάστασής σας.


ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VRV;

 

  1. Περισσότερους από 75 τύπους και μεγέθη εσωτερικών μονάδων κλιματισμού

  2. Υδροδοχεία χαμηλών θερμοκρασιών ψύξη θέρμανση για ενδοδαπέδια θέρμανση , δροσισμό και ζεστά νερά χρήσης

  3. Υδροδοχεία υψηλών θερμοκρασιών ( 80 οC ) ψύξη θέρμανση για θέρμανση με σώματα panel , θέρμανση πισίνας, ζεστά νερά χρήσης και κλιματισμό μέσω fan coil.

  4. Ατόνομη μονάδα εξαερισμού και καθαρισμο΄υ του αέρα με ανακτηση θερμότητας απο τον αποβαλλόμενο αέρα

 

 

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Για περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας η θερμότητα που απορροφάται κατά την ψύξη ενός χώρου του κτιρίου, μπορεί να ανακτηθεί και να χρησιμοποιηθεί ξανά. Αντί να χάνεται στο περιβάλλον, ο ανακτώμενος αέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού ή για τη θέρμανση της πισίνας  μειώνοντας έτσι τις δαπάνες ρεύματος για όλο το κτίριο

 

ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VRV

Ανάλογα τις ανάγκες του έργου μπορούν να επιλεγούν εξωτερικές μονάδες με ανάκτηση θερμότητας ή απλές. Επίσης η νέα δυνατότητα σχεδιασμού των αποδόσεων σε υψηλή θερμοκρασία εκτόνωσης του ψυκτικού υγρού είναι μια καινοτομία με θεαματικά αποτελέσματα στον εποχιακό βαθμό απόδοσης του συστήματος . Το πλήθος των υποσυστημάτων αλλά και των δυνατοτήτων διαχείρισης με φιλικό προς το χρήστη μενού είναι βέβαιο ότι θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς

 

 

Χειριστήρια φιλικά προς το χρήστη

Η δυνατότητα απόλυτου ελέγχου του συστήματος VRV εξασφαλίζει μέγιστη αποδοτικότητα με έλεγχο κάθε επιμέρους ζώνης:
 • Ακριβής έλεγχος συστήματος - από μεμονωμένες ζώνες μέχρι την κεντρική διαχείριση περισσότερων κτιρίων
 • Οθόνες αφής, φιλικές προς το χρήστη
 • Τηλεχειρισμός και παρακολούθηση μέσω internet